Македонија

СДСМ со насилните протести го намали капацитетот на безбедносните сили

СДСМ со насилните протести го намали капацитетот на безбедносните сили

Насилните протести кои во изминативе пет дена ги организираше СДСМ координирано во повеќе градови одземаа значаен дел на капацитетите на полицајците, ги развлекоа безбедносните сили и влијаеа на капацититите на одбраната, пишува „Курир“.

4za.jpg500

Експертите предупредуваа на ваквата опасност и советуваа СДСМ и  СОРОС да не се впуштаат во авантури кои водат кон намалување на капацитетите на службите во состојба на безбедносен ризик кој се појави со инцидентот кај Гошинце.

zoran-zaev-500 thumb medium380 0

Од само за нив познати причини, Заев и СДСМ останаа глуви на овие конструктивни апели од јавноста. Дали тоа го правеа и го прават свесно или несвесно сега не е приоритет за одговор. Но факт е дека ако не биле свесни за овој ризик и за своето поведение тогаш тие покажуваат едено невидено ниско чувство за државност и политички кредибилитет и капацитет за приоритетни интереси од државен интерес. Доколку пак тоа е сработувано свесно тогаш треба да се свесни дека тоа повлекува и кривична одговорност.

Соросовата акција Стоп за полициската бруталност смислена да го руши имиџот на полицајците?

Акцијата која ја спроведува Сорос во последните пет дена а која се води под лајт мотивот Стоп за полициската бруталност имаше за цел нанесување на силен удар на моралот и имиџот на полициските сили, велат познавачи на состојбата.

stop-policiskabrutalnost1-640x320

Соросовите невладини организации и соросовите медиуми во изминатите пет дена истурија лавина на обвинувања и критики кон полицајците за некаква наводна бруталност, иако е факт дека во насилните протести кои се случија во вторникот пред Владата полицијата настапи многу професионално и согласно сите стандарди и не употреби сила.

fsdjlfsdjlfds423 1

sipki1-500

Напротив токму полицајците беа жртви на нсиството на криминални групи и насилници за кои медиумите објавуваа дека беа организирани од страна на фондацијата Сорос и претседателот на општинската организација на СДСМ Саша Богдановиќ.

za.jpg500

3za.jpg500

povredenpolicaecc22

Соросовите медиуми по вторничкиот напад врз Владата продолжија да пласираат пропаганда за оцрнување на имиџот на полицијата и намалување на нивниот морал а СДСМ паралелно започна да организира протести на партиски активисти во повеќе градови со цел да продолжи притисокот врз полицијата и да се одзема нејзиниот капаците  за дејство кон безбедносни ризици од повисоко нив како овој денешниот во Куманово каде што и покрај сериозниот ризик полицијата дејствува професионално.