Македонија

СДСМ уловен дека монтира судски случаи

СДСМ уловен дека монтира судски случаи

Со објавување на денешната “бомба“, СДСМ беше уловен дека монтира судски случаи.
Имено, во еден од креираните разговори на опозицијата, кој денес беше објавен, јасно може да се слушне еден фрапирачки податок односно дека во свое време, СДСМ монтира судски процеси.

Во разговор кој тие го објавија, меѓу Сашо Мијалков и Гордана Јанкулоска, може да се чуе како шефот на ДБК кажува дека граѓаните уапсени во случајот „Сопот“,всушност биле предмет на монтиран судски процес од страната на Владата на СДСМ.

Исто така, од креираниот разговор се дознава дека признанијата кои биле евидентирани биле насилно изнудени, односно со примена на сила.

Ако на ова се надоврзе дека во свое време, СДСМ и своите пратеници изгласаа над 600 судии во еден ден, се покажува дека Судскиот систем е под апсолутна доминација на СДСМ.

ФОТО: Курир