недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Се бара консултант за формирање национален авиопревозник

Консултантот ќе треба да ја советува и македонската влада како да ја организира постапката за да најде квалитетен понудувач.

aerodrom_petrovec

Последни вести

Министерството за транспорт  објави оглас за избор на консултантска компанија која треба да ја утврди економската оправданост за формирање редовен национален авиопревозник.

Покрај подготовка на студија за економската оправданост на проекто, консултантската компанија која ќе биде избрана ќе треба да анимира реномирани странски авиокомпании да се јават на тендерот  за македонски национален авиопревозник.

Консултантот ќе треба да ја советува и македонската влада како да ја организира постапката за да најде квалитетен понудувач.

За подготовката на студија за економска исплатливост е планирано да се потрошат околу 160.000 евра, без вклучен ДДВ. Заинтересираните консултантски компании понудите треба да ги достава до 29 декември.

Министерството за транспорт и врски уште во јуни годинава најави дека за еден месец (во јули) ќе распише повик за консултант.

Најчитани вести