Македонија

Се чека по 40 минути за излез од Македонија

Се чека по 40 минути за излез од Македонија

Граничниот премин Богородица е единствениот премин во државата каде што има подолго чекање за излез од државата.

Според АМСМ, времето на чекање е 30 до 40 минути и тоа само на македонска страна.

На останатите гранични премини има зголемена фреквенција на возила, но нема подолги задржувања за влез и за излез од државата.