Македонија

Се чисти трим патеката во Парк шумата „Гази Баба“

Се чисти трим патеката во Парк шумата „Гази Баба“

Акција за чистење на трим патеката во Парк шумата Гази Баба, денеска беше организирана, по повод  светскиот ден на животната средина.  На акцијата присуствуваше и заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски, заедно со директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески и градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски.

 

Настанот е во организација на Агенцијата за млади и спорт во соработка со градот Скопје, Општина Гази Баба и Министерствито за животна средина и просторно планирање.