Македонија

Се чисти снегот на Стража, екипите на „Македонија пат“ на терен

Се чисти снегот на Стража, екипите на „Македонија пат“ на терен

Се чисти снегот на Стража. Дежурните екипи на „Македонија пат“ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

Од „Македонија пат“ со препорака до сите учесници во сообраќајот, внимателно да управуваат со возилата, да ја почитуваат поставената сигнализација, како и прилагодување на брзината според условите на патот.

Поради снежни врнежи забрана за сообраќај на тешки товарни возила е воведена на патните правци Маврово – Дебар, Стража Попова Шапка и Пресека. За автобуси пак само на патот  Тетово, Попова Шапка, соопштија од АМСМ.

Од таму препорачуваат без поголема потреба да не се патува во западниот дел од државата, а потсетува и на законската обврска  за носење на зимиска опрема.