Македонија

ВИДЕО: Се евакуираат жители на кумановската Дива населба

ВИДЕО: Се евакуираат жители на кумановската Дива населба

Дел од жителите постепено се повлекуваат од населбата, а општинските власти најавија максимална поддршка, во зависност од потребите. За попладнево е најавена вонредна седница на Советот на општина Куманово, објави „Телеграф“.