недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 42

Се гради пешачка патека околу Преспанското езеро

Патеката ќе се изгради на потегот од Претор до Сливница, од Сливница до Крани и кај Стење. Очекуваме изградбата да заврши во мај годинава, напиша на својот ФБ профил министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски.

pateka-1-640x358

Последни вести

Во тек е изградбата на пешачката патека околу Преспанското езеро во должина од околу 5 километри, напиша на својот ФБ профил министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски.

-Патеката ќе се изгради на потегот од Претор до Сливница, од Сливница до Крани и кај Стење. Очекуваме изградбата да заврши во мај годинава. Со овој проект ќе допринесеме за зголемување на туристичките содржини во Преспа, напиша Мисајловски.

патека

патека-4

Најчитани вести