Магазин

Се избраа првите десет финалисти на Евровизија

Се избраа првите десет финалисти на Евровизија

Русија, Украина, Азербејџан, Сан Марино, Унгарија, Холандија, Црна Гора, Исланд, Ерменија и Шведска се земјите кои обезбедија пласман за во финалето на изборот за песна на Евровизија кој оваа година се одржува во Данска.

Македонската претставничка Тијана Дапчевиќ ќе настапи во втората полуфинална вечер, која ќе се одржи во четврток.