сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Се нормализира состојбата во браната Калиманци

kalimanci222

Последни вести

Според Центарот за управување со кризи, се нормализира состојбата во браната Калиманци. Според податоците, во 7 часот утрово, дотекот на вода во акумулацијата изнесува 73 м/3 вода, додека од браната истекуваат 66 м/3.

Тоа практично значи намалување на дотекот на вода за три пати, со оглед на тоа што во времето на прелевањето на акумулацијата, дотекот на вода беше околу 290 м/3.

Се очекува во текот на денот да дојде до уште поголемо намалување на дотекот и истекот на водата, а со самото тоа и намалување на водостојот на водата во река Брегалница.

Најчитани вести