Македонија

Се обидел да прошверцува 12 мигранти во Фолксвагенот

Се обидел да прошверцува 12 мигранти во Фолксвагенот

На 20.04.2016 година на регионалниот пат Демир Капија-Неготино полициски службеници забележале патничко возило „Фолксваген Пасат“, кое во близина на с.Тревник застанало и од истото излегле 12 илегални мигранти (11 од Авганистан и еден од Пакистан), а додека возачот се дал во бегство.

По превземени мерки мигрантите се сместени во Прифатниот центар за странци Скопје, а се преземаат мерки за пронаоѓање на возачот.