среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 27

Се очекува зголемување на водостојот на река Лакавица

aleksandra_201454175936

Последни вести

Заради испуштање на извесни количини на вода од акумулацијата Мантово, се известуваат сите жители на Лакавичкиот регион дека постои опасност од зголемување на водостојот на реката Лакавица.

Од тие причини, општина Штип апелира на поголемо внимание, и на следење на водостојот во Лакавичка река кој може да предизвика проблеми за граѓаните, за стоката и за имотите.

Се очекува зголемување на водостојот на река Лакавица и од тие причини потребна е будност и внимателност на оние кои живеат или времено се наоѓаат на имоти во близина на реката.

Најчитани вести