четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Се одбележува Светскиот ден за борба против СИДА

stop_sida

Последни вести

Со повеќе настани и активности светскиот ден за борба против СИДА, 1-ви Декември ќе се одбележи во Македонија.

Под мотото „Уживај во животот, преземи контрола, СТОП СИДА!“ Сојузот на студенти по медицина на Македонија во соработка со Студентскиот парламент на Универзитет „Св.Кирил и Методиј” и Х.Е.Р.А. со поддршка од брендот Дурекс, на платото пред УКИМ на студентите ќе им делат едукативни материјали и кондоми Дурекс.

На Правниот факултет „Јустинијан Први“ ќе се одржи трибина од претставниците на асоцијацијата „Х.Е.Р.А.“, а едукативни предавања ќе има и во средните училиште “Здравко Цветковски” и „Зеф Љуш Марку“.

Здружението „Сенки и облаци“, пак, денеска ќе го соопшти најдобриот дизајн за кондом-пакување од кампањата „Опуштено заштити се“ и ќе ги презентира интернет страницата „Приказни во сенка“, како и едукативната претстава за репродуктивно здравје, ХИВ-СИДА „Приказни одходникот“ – театар на сенки.

Отворена ќе биде и изложба со сите пристигнати решенија на конкурсот „Опуштено заштити се“.

Најчитани вести