петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Се одржа првнество во пинг – понг на градско ниво

111

Последни вести

Во организација на „Сојузот на средноучилишен спорт во Скопје“ и Пингпонгарска федерација на Македонија, вчера во спортскиот центар Борис Трајковски во Скопје, се одржа градското првенство на средните училишта во Скопје, од каде што најдобрите од Скопје ќе учествуваат на државното првенство на средни училишта коешто  ќе се одржи в петок на 14.11.2014 година во Крива Паланка, во спортската сала на ОУ Јоаким Крчовски.

На државното првенство земаа учество екипи од средните училишта: Георги Димитров, Михајло Пупин, Никола Карев, Боро Петрушевски, Димитар Влахов, Раде Јовчевски-Корчагин, Орце Николов, Јосип Броз-Тито, Васил Антевски-Дрен, Кочо Рацин, Методи Митевски-Брицо, Марија Кири-Склодовска, Арсени Јовков, Зеф Љуш Марку и  Браќа Миладиновци.

На првенството беа постигнати следните резултати:

Во категоријата на младинки најуспешни  се:

1.Сандра Андовска – Орце Николов

2.Ина Стефановска – Орце Николов

3.Деспина Станковска – Р.Ј. Корчагин

4.Сандра Најданоска – Никола Карев

5.Сандра Спасовска – В.А. Дрен

6.Дена Сачмаровска – Георги Димитров

7.Јелена Јокиќ – В.А. Дрен

8.Сузана Вењановска – Орце Николов

 

Во категоријата на младинци најуспешни се:

1.Кристијан Јованов – Р.Ј. Корчагин

2.Теодор Кировски – Кочо Рацин

3,Марин Глигоров – Никола Карев

4.Дарко Караташев – Орце Николов

5.Сејнур Сефер – Арсени Јовков

6.Стефан Најдовски – М.М Брицо

7. Милчо Кататашев – Ј.Б. Тито

8.Дарко Здравковски – Никола Карев

 

Најчитани вести