Магазин

Се породува секој месец, а има само едно дете

Се породува секој месец, а има само едно дете
Се породува секој месец, а има само едно дете

Софи е девојка родена со две матки, а кога ќе добие циклус во нејзиното тело се случува нешто неверојатно. Таа се породува секој месец, а има само едно дете.

Таа има болки кои се исти како породилните контракции, па дури и по 72 часа поминува со вакви неверојатни болки.

За ова време матката и се полни со крв, што е исто како во стомакот да има бебе во 9 месец од бременоста.

-Бев на породување повеќе од 100 пати, но само еднаш беше вистинско породување. Кога би кажала дека ме боли тоа не би било доволно. Кога го родив Чејс бев под анестезија поради царскиот рез, па за жал не можам да го споредам вистинското породување со моите лажни контракции. Не би го посакала ова на ниту една жена. Едно породување е повеќе од доволно, вели Софи.

Во пубертетот докторите откриле дека е родена со две матки и дека левата матка и е здрава, но десната секој месец и се полни со крв и го „лаже“ нејзиното тело како да им чувство дека се породува.

Таа живее со своето момче Киган и нивниот двегодишен син  Чејс.