петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 1

Се пушти во употреба новото училиште во Кисела Вода (ВИДЕО)

За оваа капитална инвестиција Министерството инвестираше повеќе од 75 милиони денари за изградба на училишниот објект и уште дополнителни 5 милиони денари во опремување.

dron-dunja

Поврзани вести

Заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски, денеска во општина Кисела Вода, присуствуваше на пуштањето во употреба на основното училиште Невена Георгиева – Дуња.

-За оваа капитална инвестиција Министерството инвестираше повеќе од 75 милиони денари за изградба на училишниот објект и уште дополнителни 5 милиони денари во опремување. На идните ученици би им посакал радост, убави спомени, совладување на материјата и поквалитетни оценки, истакна Ристовски.

 

Најчитани вести