четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Се реновира Домот на културата во Стојаково

Општина Богданци почна да го реновира Домот на културата во Стојаково.

dom-nakultura-stojakovo

Последни вести

Општина Богданци почна да го реновира Домот на културата во Стојаково.

Домот на културата ќе се реновира со финансиска помош од Владата, преку Агенцијата за финансиска поддршка на руралниот развој и подобрување на квалитетот на живеење во руралните средини.

Од Општината информираат дека зафатот опфаќа санација на кровот, целосна замена на столаријата во објектот, реконструкција на просториите во влезниот хол, еден кат од објектот и приземјето на јужното крило. Во кино салата ќе се санираат оштетените делови од плафонската и подната подлога каде ќе се постави нов теписон, а ќе се инсталира и ново сценско осветлување.

Целта на оваа капитална инвестиција која изнесува 5,9 милиони денари, е да се создадат услови за подигнување на културниот живот во Стојаково и обезбедување простории за разни таргет групи и активности поврзани со потребите на жителите.

Најчитани вести