Магазин

Се што сте сакале да знаете за BODYTEC

Се што сте сакале да знаете за BODYTEC

Зошто BODYTEC е лидер кога станува збор за EMS технологијата?

BODYTEC е лидер на пазарот кога станува збор за ЕМS технологијата и покрива речиси 99% од пазарот. Едноставно е, BODYTEC делува на најголемиот дел од мускулите, а не само на одредена мускулна група. Со BODYTEC технологијата се вежба во стоечка позиција и нема многу движења доколку работите стандардни вежби. Исто така може на секоја група на мускули да им се посвети посебно внимание, во зависност од вашата цел. BODYTEC делува на 90% од мускулите во целото тело исто време но пуштајќи импулси. Кај другите машини кои работат на ЕМS принципот делот за одмор е само 0,5 секунди што е релативно краток период. Кај нашата машина има одмор од 3-4 секунди помеѓу 4-7 секунди на испуштeна струја. Истражувањата покажуваат дека одморот помеѓу две фреквенции на пуштање на струја мора да биде поголем од една секунда, бидејќи доколку е памало добиваме исцрпување на мускулните клетки, што може да дојде до оштетување на мускулот.

Зошто употребата на BODYTEC има поголем ефект од конвенционалниот тренинг?

BODYTEC на мускулите дејствува истовремено, со што ефектот коj ќе го постигнете со 3 дневно вежбање по 90 минути, го добивате со BODYTEC за само 20 минути. И тоа не само што ги затегнува мускулите туку работи на нивната брзина и експлозивност. Со други зборови за оние кои се занимаваат професионално со спортот неделно добиваат уште три дена за вежбање со многу подобар ефект.

boditekkkk_2Колку време заштедувам со ЕМS тренинг?

Во просек една посета во теретана трае од еден час до час и пол, за да добиете поголем ефект треба да посетувате теретана од 3-4 пати неделно, што е во просек 6 часа неделно. Повеќето од луѓето немаат толку слободно време, а сакаaт да бидат фит, затоа го одбираат BODYTEC.

Дали ЕМS е опасен метод, и дали има последици по здравјето?

НЕ. Употребата на ниска фреквенција на струјни импулси се користи во сите центри за рехабилитација. Всушност мускулите се електро хемиски органи кои имаат потреба од електрични импулси од централниот нервен систем за да работат. ЕМS технологијата го користи овој природен начин со малку поголем интензитет и дејствува директно над мускулот.

Како се слабее со ЕМS?

Во денешно време губењето на тежината или намалување на обемот е проблем број еден кај целокупното население. Еден од познатите начини е поставување на режим на исхрана, кој без разлика колку и да бидете на него од кога ќе се вратите на стариот начин на исхрана килограмите се враќаат. Не секогаш имате слободно време, а и тоа што го имате сакате да го посветите на најблиските наместо да го поминете на фитнес, а од друга страна постои ризик и да посетувате теретана дека неправилно вежбате што е дополнително фрустрација. За таа цела тука е ЕМS или BODYTEC да ви помогне кон ослободувањето на вишокот килограми. Замислите посетување на теретана 3 пати неделно по 90 минути, со личен тренер сето тоа спакувано во 20 минутно вежбање. BODYTEC го прави на мускулите исто што и теговите кога одите во теретана, но со поголем интензитет и многу подлабоко навлегува во мускулот за да се регенерира тој зема од ресурсите односно мастите и хранивите материи од телото и на тој начин се ослободувате од вишокот на материи во телото. Мускулите работат многу по завршување на тренингот од  20 минути, но да не се оспори фактот дека за успешно намалување на тежината мора да се редуцира внесувањето на масноти и да се постави режим на исхрана, и тоа не само за намалување на тежината туку и за живеење на поздрав живот.

BODYTEC и обликување на телото!

Целулит: Вечниот проблем кај жените, на место да трошите време на антицелулитни масажи, кои површински го одстрануваат целулитот, ЕМS ги активира мускулните ткива длабоко и навлегува во сврзното ткиво, ја подобрува циркулацијата и ги намалува мастите и успешно го одстранува целулитот.

Одстранување на мастите: ЕМS методот е оптимален за трајно слабеење и одстранување на мастите. Здравата храна не е доволна, потребно и ефикасно вежбање посебно во проблематичните делови каде има концентрација на масти. Со ЕМS можете да се фокусирате на проблематичните делови и да се работи поинтензивно за подобар резултат.

Подобрена циркулација: ЕМS методот ја подобрува циркулацијата, како што напоменавме навлегува длабоко во сврзното ткиво, и ги отстранува токсините од линфните жлезди. Со што доведува до благосостојба на телото.

Што мисли спортската медицина за ЕМS?

Повеќе од студиите како што се студиитена University of Bayreuth (2002 – 2003) и Erlangen-Nürnberg (2009), at the German Sporthochschule Köln (2008), исто и срцевата клиника Bad Oeynhausen (2010) го истражуваа ефектот од ЕМS тренингот. Сите испитаници покажале видливи резултати за краток временски период. Всушност било забележано не само подобрување на цврстината на мускулите тука и брзината и интензитетот, и сето тоа без дополнителни оптоварувања на грбот и зглобовите.

Зошто EMS методот е толку ефикасен?

Во текот на EMS тренингот се активираат 90% од мускулите, со истинтензитет и во истовреме. Создава контракција на мускулот кои со конвенционалниот начин не би можеле да го направите за толку краток временски период, истовремено за тие мускулни групи и толку ефикасно.

Повеќе информации и резервации може да се обезбедат на телефонскиот број: 077 833 332, на е-mail:info@bodytec.mk, на Facebook:https://www.facebook.com/bodytec.mk или преку официјалната веб страна: http://www.bodytec.mk.