Балкан

Се сруши кровот на концертот на Дино Мерлин, тапанарот во болница

Се сруши кровот на концертот на Дино Мерлин, тапанарот во болница

Долго очекуваниот концерт на пејачот во Сански Мост е прекинат по еден час, откако тој и се обратил на публиката и побарал да го напуштат стадионот поради големото невреме.

„Си одиме дома. За жал ова е невозможно. Ви благодарам. Ако даде Бог, ќе има напредна прилика и ќе имаме повеќе среќа. Ова е опасно по живот“ – кажал Дино Мерлин, додека во позадина свирела песната „Хајде ночас ми доџи“.

Но 15 минути откако концертот бил прекинат, кровот на бината се срушил и повреден бил тапанарот Амар Чешијар, кој во тој момент бил на бината. Тапанарот бил однесен во болница каде била констатирана повреда на ногата.