Свет

Се судрија возови во Унгарија, 19 повредени

Се судрија возови во Унгарија, 19 повредени
Се судрија возови во Унгарија, 19 повредени

Два воза се судријаво Унгарија, кај селото Галгагута, 50 км североисточно од Будимпешта, при што се повредени 19 луѓе, соопшти унгарската полиција.

Портпаролот на Железницата во Унгарија МАВ Имре Кавалец изјави дека од 19 повредени, двајца се во тешка состојба.

Во возовите, кои во моментот на несреќата се движеле со брзина од само 20 км на час, се наоѓале 30 до 40 патници.
Во возовите, кои во моментот на несреќата се движеле со брзина од само 20 км на час, се наоѓале 30 до 40 патници.

Во возовите, кои во моментот на несреќата се движеле со брзина од само 20 км на час, се наоѓале 30 до 40 патници.

 Во тек е истрага за да се утврдат причините за несреќата, рече Кавалец.