Македонија

Се трага по исчезнатиот охриѓанец, ангажирани и полициски кучиња

Се трага по исчезнатиот охриѓанец, ангажирани и полициски кучиња
Се трага по исчезнатиот охриѓанец, ангажирани и полициски кучиња
Повеќе полициски службеници од СВР Охрид се вклучени во преглед и пребарување на теренот околу селото Велестово со цел пронаоѓање на лицето К.Ф. (64) од охридското село Рача кој синоќа во 18 часот, од страна на неговото семејство беше пријавен за исчезнат.

Овие посебни полициски активности, СВР Охрид ги отпочна набрзо после пријавувањето и беа насочени кон месноста „Крстец“ атар на селото Велестово. Претресот на планинскиот дел со бујна вегетација траеше до 1 часот и 30 минути утрово, а продолжија и денес.

-Во посебните полициски мерки за преглед и претрес на терен во потрага по исчезнато лице, денес ќе бидат ангажирани и службени полициски кучиња за потрага на лица од соодветната полициска единица при Министерството за внатрешни работи на Република Македонија, соопштуваат од СВР Охрид.

Прегледот и претресот на терен се одвива во содејство со единицата за интервенции и спасување на планини и непристапни терени при Црвениот крст од Охрид како и со месно население од селото Рача.