Македонија

Се уредува зеленилото на булеварот Видое Смилевски Бато

Се уредува зеленилото на булеварот Видое Смилевски Бато

Изминатава недела екипите на Град Скопје уредија дел од зеленилото на булеварот Видое Смилевски Бато во Аеродром, кое е со вкупна површина од 2.200 квадратни метри.

Откако се изврши прекопување на земјата и се постави систем за автоматско наводнување на зеленилото со 25 прскалки и тајмери, се израмни површината и се насеа трева.

222

Во текот на наредната недела ќе се уредува и зеленилото пред објектот на поштата на булеварот Видое Смилевски Бато.

На уредувањето на зеленилото работеа екипи на ЈП „Паркови и зеленило“.