Македонија

Се урна надворешниот ѕид на затворот Идризово

Се урна надворешниот ѕид на затворот Идризово

Надворешниот ѕид на затворот “Идризово”,паднал во саботата по полноќ, кога, затворениците спиеле заклучени во ќелиите и немало никој во дворот објави „Вест“.

Во несреќата нема повредени осуденици и стражари, но паѓањето на ѕидот ги стресол како земјотрес. Местото привремено се обезбедува со бодликави жици.

Идризово е меѓу најстарите затвори на Балканот.