Македонија

Се утврдуваат штетите од поплавите во Кавадарци

Се утврдуваат штетите од поплавите во Кавадарци

Последици врз тротоарската и патната инфраструктура, паднати пет потпорни ѕидови и дефекти на водоводната мрежа на две места во Кавадарци, се дел од штетите од невремето кое викендов ја зафати кавадаречка општина, соопштил денеска градоначалникот Александар Панов.

– Има и индивидуални штети кои ќе се утврдуваат. Се работи за земјоделски култури во атарот на селата Марена и Глишиќ, Раец и Дреново, некогашното село Моклиште, рече Панов.

Градоначалникот ги повикал сите кои претрпеле штети од невремето, да ги пријават во општината. Комисиите за земјоделство и лозарство при општинскиот совет ќе излезат на терен да ги согледаат штетите.