Свет

Се вклучи црвениот аларм: Путин ќе објави тајни документи со кои ќе ја збрише западната елита!

Се вклучи црвениот аларм: Путин ќе објави тајни документи со кои ќе ја збрише западната елита!

Претседателот на Русија, Владимир Путин, одлучилда обелодени низа документи од периодот од  1930. до 1989. година во кои се наоѓаат некои интересни имиња.

Се чини дека објавувањето на Панамските документи ќе има соодветен одговор. Соросовите платеници мислат дека е доволно да најмат 400 новинари кои ќе испратат инкриминирачки документи во 80 различни држави, но сигурно не се надевале дека Путин има кец во ракавот.

Според наводите од Кремљ, рускиот претседател вчера потпишал декрет за објавување на документи кои содржат многу интересни имиња и кои ќе ја шокираат западната јавност.