Македонија,Економија

Се’ за домот на „Скопски аутлет саем“

Се’ за домот на „Скопски аутлет саем“

Под мотото „Се за вашиот дом!“, од денеска до 15 јуни ќе се одржува саемската манифестација „Скопски аутлет саем“. Стотици производи за домот, по несекојдневни и специјални цени, ќе бидат изложени на 7.000 метри квадратни, во три хали и на повеќе од 60 штандови.

Скопски саем минатата година ја воведе оваа манифестација која има продажен карактер и е наменета само за потрошувачите. Посетителите ќе можат да купат автомобили, бела техника, опрема за дворови и тераси, алати, опрема за домаќинство, завеси, постелнина, душеци, врати, подови…

На „Скопскиот аутлет саем“ учествуваат повеќе компании, како Технокооп, Интер Мебел (Струмица), Интер Мобел (Тетово), Јуниор, Федербау, Фејдом, Леснина-Ми, Фатина, Софа студио, Интер фантазија, Кристина Дамил, Симак-Симпо, Југоекспорт Стил, Цептер, Тач.

Влезот за сите посетители на „Скопскиот аутлет саем“ е бесплатен. Организаторите очекуваат повеќе од 50 илјади посетители.