Магазин

Се затвори пролетниот Моден викенд Скопје

Се затвори пролетниот Моден викенд Скопје

На последниот ревијален ден на деветтото издание на Моден викенд Скопје, љубителите на модата ги проследија колекциите на Роберт Ивановски, Александра Митковска, Лидија Георгиева и Росица Мршиќ вчера во салонот Порше Македонија во Скопје.

Шестиот ден го отвори дизајнерот Роберт Ивановски кој со моден перформанс прикажа
дел од колекцијата „Wounded“ за пролет/лето 2014 година. Инспириран од страдањето на
невините луѓе во војните Поповски ја намени колекцијата „за храбри и бунтовни луѓе кои
сакаат да се издвојат од толпата“.

Целокупната колекција за есен/зима ‘14/’15 од „Vibrazioni by Aleksandra Mitkovska“ беше
прикажана на видеобим во изложбениот салон на Порше Македонија.

Дизајнерката Лидија Георгиева ја престави својата најнова колекција „Допир“ која е во
релација со инспирацијата од нејзините колекции работени на самиот почеток на
нејзината кариера.