петок, 9 декември 2016  |  Вести денес: 51

Себастијан Курц на митингот на ВМРО-ДПМНЕ во Скопје

Без поддршка на владата на ВМРО-ДПМНЕ се успеа да се затвори балканската рута. Ви посакувам успех на изборната кампања, особено ме радува што ме поканивте, истакна Курц кој е голем пријател на Македонија.

kurc

Последни вести

На митингот на ВМРО-ДПМНЕ во Скопје, присуствуваше и говореше австрискиот министер за надворешни работи, Себастијан Курц, кој важи за една од најважните фигури во Европската Унија. Тој посочи дека Македонија е на добар пат кон ЕУ и важен партнер за Австрија, а воедно ја истакна важноста на државава во справувањето со бегалската криза.

-Без поддршка на владата на ВМРО-ДПМНЕ се успеа да се затвори балканската рута. Ви посакувам успех на изборната кампања, особено ме радува што ме поканивте, истакна Курц кој е голем пријател на Македонија.

 

kurccc

 

iii

 

Најчитани вести