Македонија

Седница на ДИК за поднесените кандидатски листи

Седница на ДИК  за поднесените кандидатски листи

Државната изборна комисија денеска ќе ја одржи 41-вата седница.

НА Дневен ред на Комисијата како што информираат оттаму е разгледувањето и потврдување на поднесените кандидатски листи за предвремените парламентарни избори за избор на пратеници во Собранието на Р. Македонија на 5 Јуни 2016 година.