четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Седница на Уставен суд

Уставниот суд на денешната седница ја отфрли иницијативата поднесена на одредби од Законот за филмската дејност, бидејќи тие веќе не се во правниот поредок.

суд

Поврзани вести

Судиите не поведоа постапка по иницијативите поднесени на членови од Законот за изменување и дополнување на Законот за минерални суровини и од Изборниот законик, како и од Правилникот за условите и начинот на полагање на испитот за медијатор во целина и посебно член 7, став 4.

Расправата по иницијативата за Законот за извршување денеска беше одложена.

Најчитани вести