Македонија

Седници на две собраниски комисии

Седници на две собраниски комисии

Комисијата за здравство и Законодавно-правната комисија денеска ќе одржат седници во Собранието на Република Македонија.

На дневен ред на двете комисии е Предлог на законот за изменување на Законот за лековите и медицинските средства, по скратена постапка, во второ читање, поднесен од пратеници од владејачкото мнозинство.