Македонија

Седници на три собраниски комисии

Седници на три собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат три собраниски комисии.

Во рамки на осмата седница на Комисијата за култура ќе се оддржи јавна расправа на тема: „Предлог-закон за издавачката дејност“.

На дневен ред на Комисијата за труд и социјална политика е Предлог-законот за забрана и спречување на вршење на нерегистрирана дејност, а на Комисијата за финансирање и буџет Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за Централен регистар и двата во второ читање.