Магазин

Седум млади музичари ќе свират со Македонската филхармонија во МОБ

Седум млади музичари ќе свират со Македонската филхармонија во МОБ

Седум млади музичари, по пат на селективни аудиции, се избрани за настап со оркестарот на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи во Салонот на МОБ, в среда, во 20 часот, под диригентската палка на Ле Фи Фи.

Како солисти ќе настапат Ивана Јанаќиева (пијано), Мила Јаневска (сопран), Тамара Тодоровска (виолончело), Ева Богоевска (виолина) и Љубица Делева (виолина) од ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ – Скопје, Христијан Јовановски (кларинет) од ДМУ – Битола, и Демир Кантуровски (кларинет) од ДМУ „Сергеј Михајлов“ – Штип. На програмата се дела од Моцарт, Вебер, Брух, Сарасате, Мендес и Виењавски.

Влезот на концертот е бесплатен.