Секс

Седум работи кои ја прават жената привлечна за спротивниот пол

Седум работи кои ја прават жената привлечна за спротивниот пол

Колку и да се трудат да бидат убави, негувани и да го привлечат вниманието на машкиот, но и на женскиот пол, жените сакале признале или не, очајнички сакаат да знаат што е тоа што мажите го сметаат за привлечно.

Едно австралиско истражување дошло со седум многу интересни особини кои на мажите им се допаѓаат кај жените, пренесува byrdie.com.

1. Споменатата студија покажала дека мажите ја сакаат убавата насмевка кај жените. Привлечни им се и блескаво бели заби. Значи, важна им е усната хигиена и забите.

devojka-na-biciklu-1409995888-46340

2. Во едно списание за социјална психологија, укажано е на директна врска меѓу црвената боја и ефектот кој го остава на мажите. Црвен кармин, црвен фустан, долен веш, полн погодок!

3. Иако слабите девојки во моментов се идеална градба за на модните писти, истражувањето спроведено во Нов Зеланд покажало дека мажите сакаат кога пропорциите на обемот на струкот и колковите не е во размер 7:10, туку 9:10

devojka-u-kaputu-1414145460-50106

4. Истражувањето покажало дека мажите повеќе сакаат потенки гласови, отколку подебели. Што значи дека вашиот „бебешки глас“ треба да го користите во јавност.

5. Русокосите можеби делуваат позабавно, но дали тие навистина се атрактивни за мажите? Едно истражување од 2008 година покажале дека бринетите се машкиот фаворит, како идека должината на косата не игра никаква улога.

devojka-u-seksi-vesu-1409601045-45972

6. Едно истражување во магазин за експреиментална психологија покажало дека мажите сакаат кога девојката на себе има што е можно помалку шминка.

7.Долгите женствени раце се уште еден атрибут кој им се допаѓа на мажите.