Магазин

Седум знаци дека вашето тело e полнo со отрови

Седум знаци дека вашето тело e полнo со отрови

Токсините влегуваат во нашите тела од различни извори, од загадувањето на внатрешниот и надворешниот воздух, од пушењето, од пестицидите, од храната која содржи вештачки состојки и други. Често се случува токсините да го напушти телото, туку да се акумулира во него.

Ако вашето тело е полно со токсини, тоа може да се препознае од следниве седум знаци. Ако ве измачува и само еден од овие симптоми, тоа може да укажува на премногу токсини, а ако чувствувате повеќе од три, можете да бидете сигурни дека на вашето тело му треба детоксикација.

  1. Несоница

Акумулацијата на токсини (особено акумулацијата на естроген) е честа причина за несоница. Ако имате проблеми со спиењето, тоа може да значи дека ви треба чистење на црниот дроб, бидејќи несоницата често се поврзува со проблеми со црниот дроб. Пијалоците од брокула, карфиол и сличен зеленчук ќе ви помогне во чистење на црниот дроб.

  1. Летаргија

Ако сте уморни и мрзеливи, а чувството на летаргија ве следи во текот на денот, исто така треба да размислите за детоксикација. Ако се обидете недостатокот на енергија да го надополните со стимуланси, како што се кофеинот и тауринот, само ќе го влошите проблемот. По краткото чувство на поголема будност, ќе дојде до ненадеен пад на тоа чувство, а потоа ќе се чувствувате поуморни од порано.

  1. Главоболки (повеќе за ова на следната страница…)