петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Седумдесет години од конституирањето на Врховниот суд на РM

sudii

Последни вести

По повод 70 годишниот јубилеј од конституирањето на Врховниот суд на Република Македонија, во вторник во големата сала на Врховниот суд на Република Македонија – 1-ви кат,  ќе се одржи одбележување на  Денот на правосудството.

Во рамки на одбележувањето Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија ќе го промовира на јавноста издавањето на Збирката на судски одлуки 2004-2014 на Врховниот суд на Република Македонија и воедно Здружението на судиите на Република Македонија ќе го промовира на јавноста Кодексот за судиска етика на судиите во Република Македонија донесен од Собранието на Здружението на 20.6.2014 година.

Најчитани вести