Македонија

Седумнаесет мигранти пронајдени кај скопска Стаклара

Седумнаесет мигранти пронајдени кај скопска Стаклара

Седумнаесет мигранти изутринава се пронајдени на пругите во близина на поранешна Стаклара на булеварот „Борис Трајковски“ во Скопје.

Тие се пренесени во транзитниот прифатен центар.

Полицијата работи на утврдување од каде се мигрантите и на расчистување на случајот.

ФОТО: МИА