Македонија

Шехтански: Времено да се забранат сите невладини оргнизации во Македонија

Шехтански: Времено да се забранат сите невладини оргнизации во Македонија

Синоќешните насилни протести во Скопје, се последна опомена дека толеранција за таканаречените невладини организации Македонската држава не смее да има, смета претседателот на ТМРО – Ванчо Шехтански.

Овие странски разузнавачки испостави се со една цел, а таа е против суверенитетот на оваа држава. ТМРО го повикува државниот врв ИТНО да донесе мерки за времена забрана на дејствување на сите невладини организации на територијата на Македонија, со оглед да истите не се бават со својата регистрирана дејност, туку директно се впуштаат во политичко дејствување наменето против уставното уредување на Македонската држава, истакна Шехтански.