Секс

Секоја трета жена сонува за секс во тројка

Секоја трета жена сонува за секс во тројка
Жените се посклони кон сек во тројка отколку што се чини. Според истражувањето на Дурекс, секоја трета жена (33%) сонува за секси забава во кревет со двајца мажи. Истовремено, секс во тројка посакуваат 74% од мажите, кои за трета личност би ја одбрале сосетката, келнерка или најдобрата пријателка на партнерката.

Истражувањето открива дека 10 отсто од жените преферираат секс за една вечер, а третина од нив користи вибратор. Секоја десета жена сака анален секс, додека само 9%  од жените сакаат да дознаат какво е чувството да се изневери партнерот.

Интересно е тоа што жените повеќе од сексот ги привлекува дружбата со пријателките, потоа добар оброк, па спиење, и добра книга. Кај изборот на партнер, на жените им е поважна љубовта (54%), потоа изгледот (19%), а сексот е на трето место.

sks 1

Сексот во тројка како во филмовите е фантазија на многумина, но што треба да се олчекува во реалноста?

Не е како во порно филмовите

Ако ви е прво искуство големи се шансите да бидете неусогласени. Некое време ќе поминете на прилагодување на различни пози кои ви одговараат.

Може да стане збунувачки

Каде да ги ставите нозете, рацете, кого да бакнете. Ако не сте искусни на почеток ќе имате дилема што да правите.

Смеењето е супер

Не се плашете да се смеете. Сигурно на почеток ќе бидете несигурни, но најдобар начин да се справите со тоа е да се смеете на сопствените грешки.

Приврзаноста не постои

Кога сте во тројка, не очекувајте сето внимание да биде насочено кон вас

Сите мораат да учевствуваат

Ако имате секс во тројка, треба сите да бидат задоволни. Затоа погрижете се за тоа.

Не мешајте ги пријателите

Доколку во кревет освен партнерот се одлучите да повикате пријател или пријателка, тогаш голема е веројатноста да не можете да ги погледнете во очи.

Постојат граници 

Пред да прејдете на „работа“, разговарајте за тоа колку далеку сте подготвенида одите.

Заштитата е задолжителна

Ова значи дека треба да го промените кондомот ако го менувате партнерот или партнерката.

threesome