Секс

Секс бонтон: Не постои маж кој не доживеал два удари по неговото достоинство

Секс бонтон: Не постои маж кој не доживеал два удари по неговото достоинство

Сексот е работа која се тек на време напредува. Не толку во смила на желбите и потребите, колку во смисла на исходот. Искуството не мора секогаш да продразбира вештина и задоволство на двата учесника. Добра вест е што секој ппоседува потенцијал за истражување, откривање, поставува нови правила и се над се ужива.

Дамите се секогаш на прво место

Некогашното мислење дека џетлменот по завршувањето „на работата“ може да се сврти на другата страна и да заспијат, денеска се прилично декласирани. Денеска е во прашање честа и убавите манири кои на дамите им пружаат барем еден оргазам и по него, малку нежност. Зошто? Затоа што посторгазмичната фаза кај жените е поспора и се одвива постепено отколку кај мажите. Тоа значи дека жената може и по големото „О“ да продолжи да ужива во сексот, додека мажот, по оргазмот повеќе би сакал да заспие или да гледа телевизија.

par-1387902308-22698

Знаете кога треба да кажете „доста“

Единствена непријатна работа од машката негрижа за женскиот оргазам е неговото фанатично настојување жената да го доживее и тоа по секоја цена. Таквиот маж му приоѓа на сексот баш како и на рачните работи во градина. Иако намерата е сосема во ред, таквото однесување може да ја дестимулира жената. Понекогаш се случува врвот едноставно да изостане. Сепак, тоа не значи дека изостанало и уживањето. Кажете му на својот партнер дека уживате во сексуалната игра и дека поради близината која ја чувствувате кон него. Ова треба да биде сосема доволно да го убедите во вашите чувства и потреби. Ако тоа не помогне, тоа значи дека вашиот партнер има сериозен проблем кој не може да се реши со еден ваш оргазам.

Тренирајте реципроцитет

Третирајте го партнерот онака како што сакате тој да се однесува со вас. Доколку баратњ нешто од својот партнер, подготвени или покажете волја да возвратите на истиот начин, без приговори и негодување. М еѓутоа, никогаш немојте да му правите на партнерот одредена услуга, само за и тој да направи нешто што вие сакате. Тоа не е добар влог за среќа, посебно не двостран.

par-1388678609-23296

Никогаш немојте да лажирате

Голем број на жени сметаат дека оскаровски одглумен оргазам е работа на убави манри. Како што се случајот со сите работи во животот, ни ова не води кон добро. Големи се шансите, ако постојано лажирате оргазам, чувствувајќи обврска да продолжите со шарадата, на крајот навистина ја осуетувате секоја шанса да го доживеете. Со задолжителните високи очекувања од вашиот партнер вие влегувате во затворен круг, ја расипувате шансата отворено да предложите и испробате нови техники, кои би ве довеле до оргазам. Секако имате право на свои мали тајни, но оние кои се однесуваат на сексуалните потреби никако не смеете да го криете од својот партнер.

Завршете…гласно!

Доколку поседувате потенцијал, имате голема среќа да доживеете оргазам, знајте дека не постои поубав „орнамент“ од оргазам со воздишка, звук… огромно задоволство. Баш како што е громогласниот аплауз за воодушевување на побуликата на завршување на некој концерт, така секоја вокализација на в ашиот тон во завршетокот на сексуалниот чин ќе биде примена со воодушевување од страна на вашиот партнер.

par-u-gradu-1417952272-52106

Заборавете на симултан оргазам

Скоро и да е невозмож но, како и доброто однесување во кафеана по третиот повик за фајронт. Ако на вас ви се случи да го доживеете, забележете го ова случување во вашиот личен дневник, б ар сексуални и залудни проби и непотребни фрустрации.

Простете му ги грешките

Скоро и не постои маж кој не ги доживеал двата најчести удари по своето достоинство: неможност да одржи внимание и прерано да… споменетите гафови посебно се типични на почетокот на врската, по ноќ исполнета со алкохол или подогла апстиненција. Покрај тоа, постојат мажи кои имаат спротивни пробеми како задоцнета ејакулација или целосен изостанок на истата.