Секс

ВИДЕО: Како изгледа сексуалниот однос снимен со магнетна резонанца

ВИДЕО: Како изгледа сексуалниот однос снимен со магнетна резонанца

Научниците го снимале сексуалниот однос помеѓу двајца волонтери со помош на магнентна резонанца за да придонесат за подобро разбирање на човечкото тело.

Здравиот сексуален живот може да помогне за намалување на крвниот притисок, позитивно да влијае на имунолошкиот систем и да го намали нападот од срцев удар.

Затоа не зачудува што научниците сакаат подобро да истражат што точно се случува во телото за време на половиот однос.

Снимањето на сексуалниот однос со магнетна резонанца ни овозможи подобро да ги проучуме машките и женските гениталии што придонесува за подобро разбирање на анатомијата, вели еден од научниците вклучени во проектот.