Секс

Секс пози кои гарантираат оргазам

Секс пози кои гарантираат оргазам

Иако жените во некои ситуации многу тешко доживуваат оргазам, ви откриваме неколку трикови за засилување на задоволството при сексот.

–  Кога лежите на грб со подигнати нозе, ја засилувате работата на вагиналните мускули и на партнерот му овозможувате лесен пристап до Г-точката, поради што е многу полесно да постигнете оргазам.

–  За брзо постигнување на оргазам ќе придонесете ако го масирате својот клиторис додека партнерот ја стимулира вашата Г-точка со пенетрација отпозади.

–   Вие на него, но не во класична „јавачка“ положба, туку со свртен грб. Во оваа поза вие ги влечете сите конци. Предноста на оваа поза е што го одложувате неговиот климакс, па не мора да брзате.

–  Мислите дека знаете како всушност изгледа мисионерската поза? Рзмислете повторно: Померувајќи го аголот н своите нозе- кренете ја едната, спуштте ја другата, со тоа се зголемува чувтвото што ве води до брз оргазам.

– Префрлете ја едната нога преку рамото на партнерот, подигнете го грбот и задникот и пуштете го да ве држи.

– При класичната поза кога сте над него се чини дека тој го носи поголемиот дел од вашата тежина, што ви олеснува побрзо да дојдете до климакс.

– Седнете еден наспроти друг и прегрнете се со нозете. Секој пат кога посилно ќе се припиете кон неговата карлицага ќе бидете се’ поблику го голем оргазам.

– Седнете му во скут. Ова е завршна поза за брзо стимулирање на Г-точката, а вашите раце се слободни да прават што сакаат.

– Легнете на стомак. Свртена мисионерска поза во која партнерот пенетира отпозади, ќе го зголеми чувството на задоволство.

sliak