Секс

Секс секој ден! Еве зошто

Секс секој ден! Еве зошто

По напорниот ден, гужвите во сообраќај и многу семејни обврски на секого му треба оддишка.Наместо да се свртите кон алкохол или да земете некои од лековите за смирување, ослободете се од стресот на природен начин. Еве зошто сексот е важен дел од нашиот живот и треба да се практикува секој ден.Можеби не сте расположени тоа да го правите често , но можеби ќе се размислите.

Мажите кои водат љубов секој ден, имаат помали шанси да добијат срцев удар. Со редовен секс се зајакнува имунитетот. Преку сексот ќе се ослободите од стресот и тоа е точно.

Ако ве боли глава не избегнувајте го сексот, може да ви помогне да се ослободите од главоболката. Ако редовно водите љубов, поспоро се старее. Се ослободува хормон задолжен за здравиот изглед на кожата.

Најголем дел од луѓето немаат време за тренинг, но сексот е одличен за кондиција.