петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 61

ФОТО: Селфи од новите соби во „Гоце Делчев“ – хит на социјалните мрежи!

studentski1

Поврзани вести

Селфи од новите соби во „Гоце Делчев“. Ова е најновиот хит што ги преплави социјалните мрежи.

Првите студенти кои се вселија во реновираното крило Б на студентскиот дом „Гоце Делчев“ побрзаа да се пофалат на социјалните мрежи.

goce-novo-2

Покрај оние што во моментов живеат таму, новото лице на „Гоце Делчев“ го фалат и oние кои некогаш поминале дел од својот студентски живот во домот.

goce-novo-1

Сите се задоволни затоа што по неколку децении Студентскиот дом кој беше оставен во речиси потполн заборав, дојде на дневен ред и едно негово крило е комплетно реновирано.

goce-novo-3

Според информациите од Министерството за образование, „на брза лента“ е ставена процедурата за започнување на реновирањето и на останатите три блока, кое е предвидено да заврши во 2017 година.

goce-novo-4

Неодамна владата најави и изградба на комплетно нов студентски дом во Скопје кој ќе вдоми до 1.000 студенти од внатрешноста.

Најчитани вести