понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Селфи фотографиите однесоа повеќе животи од ајкулите

Селфи фотографиите однесоа повеќе животи од ајкулите во 2015-та година.

selfi-fotografii

Поврзани вести

Селфи фотографиите однесоа повеќе животи од ајкулите во 2015-та година.

Дека тоа навистина е така покажуваат и податоците дека ајкулите во 2015-тата усмртиле вкупно осум лица, а додека правеле селфи фотографии настрадале дури 12 лица.

Последна жртва на селфи фотографиите е Јапонецот Хидето Уеда (66), кој пред неколку дена се лизнал и паднал додека се обидувал да се фотографира пред Таџ Махал.

Главна причина за смртта за време на фотографирањето се паѓањата, па експертите предупредуваат дека луѓето би требало да престанат да зјапаат во мобилните телефони додека се наоѓаат на места што би можеле да им го загрозат животот.

Најчитани вести