Магазин

Село во БиХ објави конкурс за невести

Село во БиХ објави конкурс за невести

Босанското село Крушев До, во близина на Сребреница, кое се нарекува и „село на ергени“, објави конкурс за невести, јави радиото „Слободна Европа“.

Во минатото во Крушев До имало околу 400 жители, но сега таму живеат само триесетина бегалци-повратници, од кои повеќето мажи.

– Жените се поретко враќаат овде. Имаме 13 или 14 ергени. А и оние кои се женети, ги сметаме за ергени затоа што нивните сопруги не се со нив, изјави за радиото Заим Омеровиќ, един од селските ергени.

За да не живеат осамено, ергените кои сепак се наоѓаат во добра форма, објавија конкурс за невести.

Омеровиќ нагласи дека меѓу условите што треба да ги исполнуваат кандидатките за невесети се да знаат да готват и да чистат.