Македонија

Семејството на командантот на УЧК Шкипоња, со поддршка за протестот на СДСМ и СОРОС

Семејството на командантот на УЧК Шкипоња, со поддршка за протестот на СДСМ и СОРОС

Семејството на командантот на УЧК Шкипоња најави дека се придружува на протестите на СДСМ, СОРОС, БЕСА и останатите албански здруженија, објавува соросвиот Алмакос, пренесува Пресс24.

Во име на семејството Шкипоња, силно ги поддржуваме протестите на 9 мај против сите предавства и грабежи кои им се направени на луѓето во Илирида, стои во пораката илустрирана со фотографија од семејството со знаме на УЧК, униформи и албански симболи.

Командант Шкипоња Џемаил Реџепи беше убиен минатото лето во престрелка во Куманово.