сабота, 29 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Семејството од Сиричино кое остана без дом, доби стан

о стариот објект кој најверојатно попуштил и се разрушил од поројните дождови за среќа немало никого. Велко Ристоски, неговите пет деца и сопругата, која очекува новороденче, излегле од дома 5 минути пред да се случи несреќата.

socijalno-semejstvo

Последни вести

На иницијатива на министерството за труд и социјална политика, комисијата за стамбени прашања при Владата му додели стан во Тетово, на семејството на Велко Ристовски, чија куќа настрада од поројни дождови неодамна во селото Сиричино. Министерството за труд и социјална политика интервенираше со еднократна парична помош, дополнително ќе ги вклучи во акцијата „Се грижиме за топол дом”, како и во донации во облека, храна,  хигиенски препарати.

Без покрив над глава остана седумчленото социјално семејсто од тетовскот село Сиричино откако нивниот дом целосно се урна. Во стариот објект кој најверојатно попуштил и се разрушил од поројните дождови за среќа немало никого. Велко Ристоски, неговите пет деца и сопругата, која очекува новороденче, излегле од дома 5 минути  пред да се случи несреќата.

Делот од куќата кој што не е урнат, а во кој живее братот на Велко Ристовски, кој е оженет и има три деца ќе биде реконструиран. Општина Јегуновце излезе во пресрет со помош од градежни материјали.

И двајцата браќа се без работа. Неодамна добиле отказ од комбинатот „Југохром“. Осум деца ги одгледуваат со помошта на нивните соседи каде што моментално престојува семејството на Велко .

Најчитани вести