Балкан

Серија експлозии во Сплит, над пристаништето густ чад

Серија експлозии во Сплит, над пристаништето густ чад

Над пристаништето на Сплит  во делот за патници, има густ час, а пожарникарите веќе се на терен. Причините за пожарот, се уште не се познати пишува Дневник.хр.

Според тврдењата на работниците, се слушнале две експлозии кои се случиле во зградата Далмацијана, јавува Јутарњи лист.