среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 42

Шеснаесет години затвор за убиството на охриѓанецот Матилоски

Обвинетиот на единственото одржано рочиште пред пет дена ја призна вината, изразувајќи каење за стореното дело и жалење за последиците.

99552355

Последни вести

Основниот суд во Охрид денеска го осуди на единствена затворска казна во времетраење од 16 години спрскиот држајванин Бојан У. (29) од Краљево, за убиството што се случи на Нова година во Охрид, кога пред угостителски објект во центарот на градот до смрт беше претепан 27-годишниот Димитар Матилоски.

Обвинетиот на единственото одржано рочиште пред пет дена ја призна вината, изразувајќи каење за стореното дело и жалење за последиците.

Од страна на оштетеното семејство на Матилоски тогаш најавија покренување и граѓанска постапка со оштетно побарување од десет милиони денари.

Најчитани вести